Usein kysyttyä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin kaukolämmöstä ja Suomussalmen Energiasta.

Kaukolämpö Suomussalmen Energian palveluna

Miten kaukolämpö toimii palveluna?

Suomussalmen Energia huolehtii lämmön toimittamisesta kotiin tai kiinteistöön ympäri vuorokauden. Asiakkaanamme sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin edullisista perus- ja kulutusmaksuista.

Olemme tarvittaessa apunasi kaikessa lämpöön liittyvässä: opastamme laitteiden käytössä, seuraamme järjestelmän toimintaa ja lämmönkulutusta sekä jaamme vinkkejä energiansäästöön. Kaukolämpöyrityksenä olemme alamme asiantuntijoita ja perillä kehitysaskeleista, viimeisimmistä suosituksista sekä uusimmista laitteistoista. Kysy rohkeasti apua, kun sitä tarvitset.

Mitä tehdä, jos kodin patterit ovat kylmiä eikä lämmintä suihkuvettä tule?

Kaukolämmön toimintavarmuus on lähes 100% ja keskiarvo jakeluhäiriöstä on n. 2 tuntia vuodessa. Jos kodin lämmitys ei toimi, kyseessä voi olla tilapäinen häiriö kaukolämmön jakelussa. Tarkista lämmönjakohuoneessa, että kaukolämmön meno- ja paluulinjojen painemittarit näyttävät eri lukemaa. Jos mittareissa on sama lukema, jakelussa on häiriö.

Suomussalmen Energian häiriötiedotteet löydät kotisivuilta häiriötiedotteet-osiosta. Jos häiriöstä on tiedotettu, sen korjaus on myös käynnissä. Jos häiriöstä ei ole ilmoitettu ja painemittarit näyttävät samaa lukemaa, soita meille vikailmoitusnumeroon:

Laskutuksesta ja hinnoista

Miten saan laskuni?

Toimitamme paperilaskun antamaasi osoitteeseen kerran kuukaudessa. Jos haluat, voit vaihtaa laskun e-laskuksi. Ohjeet e-laskuun vaihtamiseen löydät seuraavasta kohdasta

Miten saan muutettua laskuni E-laskuksi?

Kirjaudu omaan verkkopankkiisi ja tee e-laskusopimus.

  • Valitse e-laskun lähettäjäksi Suomussalmen Energia Oy.
  • Ilmoita edellisen laskun viitenumero.
  • Seuraavaksi sinulta kysytään, haluatko, että e-lasku veloitetaan tililtäsi eräpäivänä. Klikkaa “Kyllä”.

Se on siinä!
Jatkossa maksu lähtee automaattisesti eräpäivänä.
Mikäli suoritus ei mene läpi, mahdolliset muistutuslaskut toimitetaan postin kautta.

Millaisia kustannuksia kaukolämpöön liittymiseen kuuluu?

  • Alkuinvestointina liittymisjohto, laitteet ja asennusten tilaus.
  • Liittymismaksu
  • Kuukausittainen kaukolämpömaksu, mikä muodostuu perus- ja energiamaksusta.

Miksi laskuni on arvioitu, vaikka minulla on etäluettava mittari?

Jos sinulla on etäluettava mittari ja saat silti arviolaskun, etäluenta ei ole toiminut.

Kaukolämpöön liittyminen

Voiko taloani liittää kaukolämpöön?

Kaukolämpö soveltuu kaikenlaisiin talotyyppeihin. Kaukolämpöön voivat liittyä niin uudisrakennukset kuin lämmitystapaa vaihtavat kodit ja kiinteistöt. Helpointa liittyminen on silloin, kun talossa on jo olemassa vesi- tai ilmakiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Jos olet kiinnostunut liittymään, ota meihin yhteyttä, niin selvitämme, onko kotisi Suomussalmen Energian kaukolämpöverkon läheisyydessä.

Miksi kaukolämpö kannattaa?

Kaukolämpö on edullista ja kustannustehokasta

Suomen ilmastossa lämmitys vie vuositasolla paljon energiaa ja eri lämmitystapojen väliset kustannuserot voivat olla yllättävän suuria. Kaukolämpö on kustannustehokas ja käyttäjälle vaivaton lämpömuoto. Kun alkuinvestointi lämpöverkkoon on tehty, jäljelle jäävät edulliset ja kulutuksen mukaiset energia- ja hoitokustannukset maksavat alkusijoituksen hyvin takaisin.

Tutkimusten mukaan kaukolämpö kustantaa itsensä jopa 20 vuotta nopeammin kuin maalämpö. Kaukolämmöllä on myös hyvät hintakehitykselliset ennusteet, joiden mukaan hinnat pysyvät vakaina tulevaisuudessakin.

Energiateollisuuden sivuilla voit lukea tilastoja kaukolämmön hinnoista. Hintamme ovat valtakunnallisesti kilpailukykyisiä.

Paikallinen kaukolämpö tulee läheltä

Paikallisuuden hyödyt näkyvät palvelumme sujuvuudessa ja saavutettavuudessa. Olemme lähellä, joten asiakkaillemme myös apu on aina lähellä. Paikallisena yrityksenä olemme kotimainen vaihtoehto.

Kaukolämpö on toimitusvarma

Vastaamme asiakkaidemme lämmön riittävyydestä ja jakelun toimivuudesta kaikissa tilanteissa. Kaukolämmön toimintavarmuus on lähes 100%, joten lämmönjakelu ei keskeydy oikeastaan koskaan. Kaikille lämmöstä nauttiville se tarkoittaa huoletonta mukavuutta sekä lämmön ja lämpimän veden riittävyyttä juuri silloin, kun niitä tarvitaan.

Kaukolämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto

Toimittamamme kaukolämpö on valtakunnallisella tasolla mitattuna erinomaisen puhdasta, sillä tuotamme lämpöenergian 99,7% metsäpolttoaineilla. Metsäpolttoaineilla tuotettu energia on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto.

Kaukolämpö on asiakkaalle huoleton vaihtoehto

Monet muut lämmitysmuodot ovat tavallisesti kokonaan asiakkaan vastuulla. Esimerkiksi maalämmössä ja öljylämmityksessä asiakas vastaa itse kunnossapidosta, säädöistä ja polttoaineesta. Kaukolämmössä lämpöyhtiö vastaa ylläpidosta ja siitä, että lämmitys toimii juuri silloin, kun sitä tarvitsee.

Kaukolämmön lämmitysjärjestelmä on joustava ja helposti skaalautuva

Rakentamisessa ja remontoimisessa pitää ottaa myös lämmitys huomioon. Kun kotiin tai kiinteistöön tehdään muutoksia, se vaikuttaa myös lämmitystehontarpeeseen. Kaukolämmössä tehoa on helppo skaalata suuremmaksi tai pienemmäksi, kumpi vain on tarpeen.

Kaukolämmön lämmityslaitteet ovat huomaamattomat

Toisin kuin monen muun lämpömuodon vaatima laitteisto, kaukolämmön laitteisto vie vain vähän tilaa. Sen lisäksi että laite on huomaamaton, sen koko vaikuttaa myös siihen, että tilaan ei tarvitse tehdä laajennuksia tai remontteja laitteen vuoksi. Yksinkertainen laitteisto kestää myös pitkään.

Lämpölaitoksen palvelunumerot

Asiakaspalvelu arkisin 8-16.
Kaukolämmön vikailmoitukset 24/7.

Suomussalmen Energia
Anna Suomussalmen Energian hoitaa kotisi itsestäänselvyys, niin voit sytyttää kynttilöitä hyvällä mielellä – ja ihan vain tunnelman vuoksi, sillä kotiasi lämmittää kaukolämpö.

Suomussalmen Energia Oy
Kauppakatu 20
89600 Suomussalmi

Palvelemme ma-pe klo 8-16.
Kaukolämmön vikailmoitukset 24/7.

Yhteystiedot »